снимка: , УикипедияТой е откривателят на Америка. Но не всички смятат

...
снимка: , УикипедияТой е откривателят на Америка. Но не всички смятат
Коментари Харесай

На днешната дата в историята: Христофор Колумб открива Америка

снимка: , Уикипедия

Той е откривателят на Америка. Но не всички считат Христофор Колумб за воин. Мнозина виждат в него един жесток поробител, направил геноцид над коренното население. Затова и в Лос Анджелис отстраниха паметника му.

Христофор Колумб потегля от пристанището Палос де ла Фронтера в Испания с екипаж от 90 души на борда на три кораба - " Санта Мария ", " Пинта " и " Ниня ", към Канарските острови, където се приготвя за презокеанското корабоплаване.

На 6 септември 1492 година корабите отплават, с цел да търсят западен път към Индия, пресичат Атлантическия океан и на 12 октомври 1492 година доближават суша - Бахамските острови. Това става формалната дата на откриването на Америка. На идващия ден екипажът слиза на брега на остров, наименуван от Колумб Сан Салвадор.

От 14 до 24 октомври 1492 година експедицията изследва редица острови от Бахамския архипелаг, от 28 октомври до 5 декември 1492 година - сектор от североизточното крайбрежие на остров Куба, а на 6 декември 1492 година доближава о. Хаити.

През нощта на 25 декември 1492 година корабът " Санта Мария " засяда на риф и е зарязан. На 16 януари 1493 година корабите " Ниня " и " Пинта " отплават назад за родината. Завръщат се в Палос де ла Фронтера, Испания, на 15 март 1493 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР